Trouwen in een museum

Hoe ziet de dag van uw dromen er uit?

De torenzaal en ontvangsthal van het Bonnefantenmuseum leent zich uitstekend als trouw- en feestlocatie. Geliefden kunnen elkaar het ja-woord geven op de grote trap omringd door familie en vrienden en later de avond genieten van een spetterend feest in de torenzaal boven het museum. Natuurlijk zorgt Ipanema voor de culinaire invulling om de gasten volledig te ontzorgen, zoals een overheerlijk diner en gepaste hapjes voor de feestgangers later op de avond. Er zijn talloze mogelijkheden om uw trouwdag tot een onvergetelijke ervaring te leiden! 

Ontvangst

Ontvangst van de daggasten zal plaatsvinden bij Ipanema met een kop koffie, thee of een ander drankje naar wens. Afhankelijk van het weer ontvangen wij uw gezelschap in ons café of op het terras.

Ceremonie

De start van uw huwelijksceremonie. In overleg wordt de gewenste ruimte klaargezet waar de geliefden elkaar het ja-woord zullen geven. Deze ruimte wordt extra aangekleed met kaarsjes. Verdere versiering kunt u vooraf met ons bespreken of zelf verzorgen om de sfeer te creëren die u voor ogen had voor deze bijzondere dag.

Toost & Taart

Tijd om te toosten op het kersverse bruidspaar! Wij staan voor u klaar met een heerlijk glas sprankelende Cava. De toast zal bij goed weer plaatsvinden op het terras, anders rondom de trap van het museum. Er worden een aantal statafels en een zitje klaargezet. 

Na de toast is het tijd voor een volgend mooi moment: het aansnijden van de bruidstaart. U zult de taart aansnijden en wij zullen het hierna van u overnemen en de taart verder verdelen onder uw gasten. Bij de taart serveren wij een kop koffie of thee. U bent vrij in de keuze van uw bakker. Wij rekenen uitsluitend snijgeld voor de taart en het uitserveren hiervan. 

Na het aansnijden van de taart zullen de drankjes naar wens geserveerd worden. Op tafel zullen wij nootjes en andere hartigheden plaatsen. Om uw gezelschap voor te bereiden op het diner worden onze aperitiefhapjes en een amuse geserveerd.

Diner

Het café van Ipanema staat klaar voor uw sit-down diner. 

In onze keuken wordt er zo veel mogelijk met streek- en seizoensproducten gewerkt. Graag bepalen wij geruime tijd van te voren wat de wensen zijn om met een passend menuvoorstel te komen. Om u een goede indruk te geven van onze keuken en het menu ziet u hieronder een voorbeeld.

Langzaam gegaarde zalmfilet
miso en mirin marinade | komkommer in het zuur | bloemkoolcrème
***
Limburgse eendenborsfilet
honing | lavendel | zeezout | Limburgse appelstroop | zoete aardappelpuree
***
Pannacotta
rozemarijn | merengue | gepocheerd fruit | sorbet ijs

Om het diner compleet te maken serveren wij graag bij elke gerecht een bijpassende wijn. Natuurlijk is het ook mogelijk om te kiezen voor onze huiswijnen. Op tafel plaatsen wij flessen plat en bruiswater. Een ander drankje is op verzoek snel voorzien. 

Als afsluiting van het diner serveren wij een kop koffie met zoetigheden. 

Feestavond

Het ontvangst van de avondgasten met een sprankelend glas Cava en kenmerkt de start van de feestavond.

In de feestzaal wordt plaats gemaakt voor de openingsdans van het bruidspaar. Na de openingsdans worden er enkele hapjes geserveerd. Er zijn vele mogelijkheden voor de invulling van de hapjes.

Onze ervaring leert dat na al het gefeest rond middernacht er behoefte is naar een hapje. Graag voorzien wij uw gezelschap van een middernacht-snack. Qua invulling zijn er verschillende mogelijkheden. U zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een puntzakje friet met mayonaise.

Uw mooie dag komt ten einde. De muziek wordt zachter gezet. De feestavond wordt afgesloten met een laatste rondje voor de gasten, waarna het tijd is om naar het hotel of huiswaarts te gaan.

Bovenstaande dagplanning is slechts ter indicatie. U bent van harte welkom om onder het genot van een kop koffie uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken. Een offerte maken wij graag voor u op maat, neem hiervoor contact met ons op.

© Ruud Claessen | RUUDC Fotografie 

In samenwerking met het Bonnefanten museum creëert Ipanema een memorabele dag waarvan u nog lang na zult genieten!

Blijf op de hoogte

Meer berichten op Facebook

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

* verplicht veld

Contact met Museumcafé Ipanema

Vragen?